Case van NTP

Luisteren boven zenden

Wegwerkzaamheden en bouwprojecten hebben altijd impact op de directe omgeving. Omwonenden, bedrijven en winkeliers maar ook scholen, vervoersbedrijven en gemeentelijke diensten kunnen overlast ervaren tijdens het project. Goede communicatie met de omgeving is zeer belangrijk voor de relatie met deze stakeholders. Niet alleen voelen betrokkenen zich gehoord, het zorgt bovendien voor draagvlak.

NTP Groep vroeg Het Gilde recent om in de aanbestedingsfase van de herinrichting van de Weerdjesstraat in Arnhem mee te denken over de communicatie met verschillende doelgroepen. Samen met AppBakkers heeft Het Gilde voor NTP een app ontwikkeld die in te zetten is als communicatiemiddel tijdens de werkzaamheden. Betrokkenen kunnen via de app in direct contact komen met de omgevingsmanager, berichten plaatsen over bijvoorbeeld gevaarlijke situaties en rechtstreeks vragen stellen.
Waardevolle aanvulling op de bestaande middelmix
De NTP app beschikt daarnaast over geofencing waardoor mensen in de omgeving van de belangrijke doorgangsweg in het centrum van Arnhem à la minute op de hoogte gebracht kunnen worden over wegafsluitingen en omleidingen. Bovendien stelt de app NTP in staat om makkelijk per doelgroep relevante informatie te verstrekken over planning, voortgang en nieuws. De app is ook in te zetten tijdens toekomstige projecten en is daarmee een waardevolle aanvulling op de bestaande middelmix.

De app is te downloaden in de Appstore en Playstore en wordt vanaf begin juni ingezet bij wegwerkzaamheden aan de Weerdjesstraat in Arnhem. NTP Groep houdt zich onder andere bezig met projecten op het gebied van infrastructuur, milieu en bouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *