Hoe pak ik panelonderzoek aan?

Een panel is iets anders dan een steekproef

Een panelonderzoek uitgevoerd door Het Gilde maakt gebruik van vooraf geselecteerde respondenten. Deze groep geeft gedurende een bepaalde periode hun mening over een vooraf vastgesteld onderwerp.
Onderzoek door middel van een panel is dan ook iets anders dan een steekproef en brengt de perceptie van uw klanten in beeld. Het gaat in dit type onderzoek om de vraag waarom klanten tevreden zijn of waarom juist niet.

De informatie uit het panelonderzoek geeft snel, efficiënt en gestructureerd strategische informatie om klanttevredenheid te monitoren en te verbeteren. Het Gilde kan je bij staan bij het uitvoeren van het gehele onderzoek of kan je ondersteunen op onderdelen als:

• Het maken van de vertaalslag van een vragenlijst op papier naar een onlineversie.
• Het verzorgen van de respons op de vragenlijst. Op basis van de uitgebreide profielinformatie van onze leden, kunnen we in veel gevallen gericht een doelgroep selecteren. Dit resulteert in een hoge respons.
• Het prepareren van data, datanormalisatie maar ook bij het analyseren en interpreteren van data. 
• Ondersteuning bij het opstarten van je eigen panel.

Specifieke doelgroepen - leespanel.nl
Het Gilde heeft als projectleider gefungeerd bij de ontwikkeling van leespanel.nl. Deze website zorgt dat mensen met een leesbeperking mee kunnen doen panelonderzoek en zo bij kunnen dragen aan toekomstige productinnovaties voor deze specifieke doelgroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *