Updates LinkedIn-bedrijfspagina delen

LinkedIn ins & outs

Delen LinkedIn-updates

Vaak krijg ik tijdens LinkedIn-trainingen de volgende vraag:

"Hoe kan ik als beheerder van een LinkedIn-bedrijfspagina een bericht delen via mijn persoonlijke profiel?"

In de oude LinkedIn-omgeving was dit vrij lastig, maar met de komst van de nieuwe Interface is dit iets eenvoudiger gemaakt.
Maar ook hier moet je net even weten welke handelingen je moet verrichten om via je desktop of laptop een LinkedIn update te delen of te liken vanuit je persoonlijke profiel. Het werkt als volgt:

Stap 1
Vanuit je persoonlijke LinkedIn-pagina klik je rechtsboven op je profielfoto (de plek waar 'Me / Ik' onder vermeld staat). Er opent zich nu een menu waar je onder het onderdeel 'Manage' de betreffende bedrijfspagina opent. In dit voorbeeld open ik de LinkedIn-bedrijfspagina van Het Gilde.
Stap 2
Om nu een update vanaf de LinkedIn-bedrijfspagina niet als pagina, maar als persoon vanuit je persoonlijke profiel te delen, klik je als beheerder rechtsboven op 'Go to member view / Ga naar de weergave voor leden'. Op deze manier krijg je de bedrijfspagina te zien, zoals bezoekers je pagina zien.
Vervolgens is het makkelijk om als beheerder vanuit je persoonlijke profiel een update van de bedrijfspagina te delen.
Via de mobiele app
Een update delen via de mobiele app van LinkedIn? Dat kan uiteraard ook. In dat geval kun je het beste de bedrijfspagina even via het zoekvenster opzoeken. Of ga - als je de bedrijfspagina gekoppeld hebt aan je profiel - naar het onderdeel (werk)ervaring. Klik daar op het bedrijfslogo om naar de bedrijfspagina te gaan, scrol naar beneden tot je bij de recente updates terecht komt. Van daaruit kun je de updates delen.

Ferdi Soetekouw

2 Comments

 1. Marleen kulk schreef:

  Interessant, maar nu andersom. Hoe plaats/deel ik een geschreven artikel op je privé pagina naar je bedrijfspagina?

  • Ferdi schreef:

   Hallo Marleen,

   Fijn om te lezen dat je het interessant vindt. Wat bedoel je precies met andersom? Een update die je vanuit je persoonlijke profiel wilt delen op een bedrijfspagina? Of gaat het om het delen van een geschreven blogartikel (LinkedIn longpost) op een bedrijfspagina?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *