workshop App-in-1-dag

An App in a Day...

Met de workshop ‘App-in-1-dag’ van AppBakkers heb je binnen een dag zicht op wat een app of mobiele website voor je klanten of organisatie kan betekenen, welke functionaliteit een eerste of nieuwe versie kan bevatten en hoe het er daadwerkelijk uit kan komen te zien. Met dit resultaat kun je vervolgens eenvoudig feedback verzamelen binnen jouw organisatie, draagvlak voor het project vergroten en offertes opvragen bij door jou geselecteerde ontwikkelpartijen.
Kortom: na 1 dag kun je de bouw van de app of de website daadwerkelijk starten!
Programma
Tijdens de workshop ‘App-in-1-dag’ brainstormen we samen met medewerkers over de functionaliteit, bepalen we de prioriteiten voor eerste versie, de interactie van het ontwerp en definiëren we de schermen van de app. Als laatste kijken we samen naar het grafisch ontwerp van de verschillende schermen van de app.

Het resultaat
Aan het eind van de dag worden de volgende producten opgeleverd:
• Een functioneel ontwerp van de app of mobiele site.
• Een interactie ontwerp van de app: wireframes (bouwtekening) van de schermen en een beschrijving van de interactie met de gebruiker.
• Een grafisch ontwerp van de schermen: hoe kunnen de schermen er uiteindelijk uit komen te zien.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor de dag bedragen €1.600,-, exclusief btw. Kosten voor het huren van een externe locatie, koffie/thee en lunchkosten zijn niet inbegrepen.

Voorbereiding op de workshop
Om de focus tijdens de dag zoveel mogelijk te houden op het definiëren en ontwerpen van de app of mobiele website stuurt AppBakkers je van tevoren een kort document met een aantal voorbeelden van mogelijke apps ter inspiratie en een overzicht met belangrijke termen. Hiermee kunnen discussies over terminologie, verschil tussen app en mobiele site worden voorkomen en kunnen deelnemers zich direct een idee vormen over wat een app zou kunnen betekenen voor de organisatie.

(H)App jij het beste idee voor jouw DZ?

In 2017 heeft het Deventer Ziekenhuis een prijsvraag uitgeschreven onder het personeel. Onder het motto (H)App jij het beste idee voor jouw DZ? werden medewerkers van het ziekenhuis uitgedaagd te komen met innovatieve app-mogelijkheden. In totaal zijn er 44 ideeën ingeleverd.

De beste tien zijn tijdens een workshop voor het personeel met AppBakkers en Panton Designers for Healthcare opgepakt en verder uitgewerkt. (H)App jij het beste idee voor jouw DZ? bevindt zich nu in de afsluitende fase. Er zijn drie ideeën overgebleven die uiteindelijk moet resulteren in een app voor het Deventer Ziekenhuis die later dit jaar wordt opgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *